tronson 4 blocatDeşi CNAIR a desemnat pe 4 martie firma câştigătoare a licitaţiei pentru tronsonul 4 (Tigveni-Curtea de Argeş) din autostrada Sibiu-Piteşti, proiectarea va începe în cel mai bun caz în toamna acestui an. Şi asta deoarece, după cum ne-au confirmat surse din cadrul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), pe 30 martie a fost admisă o contestaţie la licitaţie a firmei italiene Rizzani de Eccher. Iar austriecii de la Porr, câştigătorii licitaţiei, nu pot demara vreo procedură până la soluţionarea contestaţiei. Soluţionarea ar putea dura câteva săptămâni în varianta optimistă, în cazul în care nu se ajunge în instanţă.

 

Contractul are o valoare de aproape două miliarde lei, iar tronsonul patru este considerat unul extrem de dificil, având prevăzute printre altele 12 poduri şi viaducte, plus un tunel de 1,3 kilometri. În cel mai bun caz, tronsonul patru ar putea fi terminat în primăvara lui 2026.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.