emaDe aproape un an, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă recursul din notoriul dosar Publitrans, dosar ce s-a lăsat în primă instanţă în februarie 2020 cu 11 condamnări cu executare, inclusiv pentru fostul primar Tudor Pendiuc şi pentru fiica sa Ema Pendiuc.

 

Iar la ultimul termen derulat în luna martie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat o serie de decizii ce nu sunt favorabile inculpaţilor din dosar. Astfel, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de comunicare a ordonanţei de atribuire a identităţii protejate a martorului Veritas şi a suportului optic ce conţine declaraţia acestuia. Martorul Veritas a avut un rol-cheie în acest dosar foarte mediatizat, declaraţiile sale fiind extrem de importante. Practic, instanţa i-a respins Emei Pendiuc cererea prin care dorea să afle identitatea martorului cu identitate protejată. Şi asta nu este tot. Judecătorii au respins şi cererea de reaudiere a lui Veritas, cerere formulată de către Valentin Vişoiu. Respinsă ca neîntemeiată a fost şi cererea prin care Tudor Pendiuc cerea desecretizarea celor patru note informative ale Serviciului Român de Informaţii.

 

În februarie 2020, Tudor Pendiuc a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare (pentru luare de mită şi abuz în serviciu), iar Emanuela Pendiuc, la 5 ani de închisoare cu executare (complicitate la luare de mită şi spălare de bani), sentinţa nefiind definitivă. Conform procurorilor DNA, Ema Pendiuc ar fi primit drept mită un apartament în Bucureşti de la Valentin Vişoiu.

 

În februarie 2017, martorul sub acoperire „Veritas” a fost audiat la Tribunalul Bucureşti, declaraţiile sale contrazicând afirmaţiile din 2016 ale Emei Pendiuc, prin care aceasta declara că omul de afaceri turc Inal Cagri i-ar fi fost iubit şi i-ar fi dat o parte dintre banii pentru apartamentul cumpărat de la Valentin Vişoiu.

 

Întrebat în februarie 2017 dacă între Inal Cagri și Emanuela Pendiuc a existat vreo relație, „Veritas” a răspuns: „Din câte știu eu, între Inal Cagri și Ema Pendiuc nu a existat nicio relație. Inal Cagri nu a dat niciun ban Emei Pendiuc, cu niciun titlu. În toamna lui 2014 Inal Cagri mi-a povestit despre Ema Pendiuc la Pitești”.

 

În ianuarie 2016, fiind audiată la Tribunalul București, Ema Pendiuc și-a schimbat declarația dată inițial în fața procurorilor anticorupţie, în sensul că grosul banilor pentru apartamentul din Quadra Place cumpărat de la Conarg i-a luat cu împrumut de la turcul Inal Cagri, patronul unei firme de componente auto din Călinești, cu care ar fi avut o relație. Ema a declarat că locuia împreună cu afaceristul turc, ba chiar că urma să se căsătorească cu acesta, moment în care judecătoarea a întrebat-o de ce ar fi fost nevoie să facă un contract de împrumut, în valoare de 98.000 euro, cu un bărbat care urma să-i devină soț.  Răspunsul Emei a fost atunci că Inal Cagri era cetățean străin și că a fost ca un fel de măsură de prevedere.

 

Următorul termen în procesul de la Curtea de Apel Piteşti va fi pe 15 aprilie.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.