mallDeşi lucrările la viitorul mall şi pasarela din cartierul Tudor Vladimirescu din Piteşti ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut, acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, şi asta din cauza incompetenţei şi birocraţiei angajaţilor de la serviciul Urbanism din Primăria Piteşti, care întârzie excesiv de mult finalizarea unor documente. Iar săptămâna trecută chiar reprezentanţii Prime Kapital, compania ce dezvoltă proiectul de 80 de milioane de euro, s-au plâns primarului Cristian Gentea de încetineala cu care se mişcă lucrurile.

 

Iar primarul Piteştiului a răbufnit pe bună dreptate la conferinţa de presă de marţi 23 februarie, spunând: „Cei de la Urbanism ori lucrează cum trebuie, ori îşi găsesc de lucru în altă parte. În procent de 90%, angajaţii de la serviciul Urbanism din Primăria Piteşti au specializări ce nu au nici cea mai mică legătură cu serviciul în cadrul căruia lucrează”.

 

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall. Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu Piteşti, în locul sit-ului industrial actual. Centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de muncă.

 

În plus faţă de centrul comercial, Prime Kapital va din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiţie de 6 milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalităţii după finalizarea construcţiei. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul oraşului.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.