Sandero.jpg

 

Programul european de evaluare a mașinilor noi (Euro NCAP) este un program voluntar de evaluare a performanței siguranței mașinilor cu sediul în Leuven (Belgia). Acesta a fost înființat în anul 1996, primele rezultate fiind publicate în februarie 1997.  Sloganul programului este „Pentru mașini mai sigure”. De testarea Euro NCAP a beneficiat și modelele de autoturisme de la Dacia, printre care Duster, Lodgy, Logan, Logan MCV,Dokker și Sandero. Dintre toate modelele testate se pare că Dacia Sandero stă cel mai bine în ceea ce privește rezultatele testelor Euro NCAP. Acest model a înregistrat cel mai mare scor dintre modelele testate, fiind singurul model de la Dacia care a acumulat 4 stele din cinci.

Dacia Sandero se comportă bine la capitolul protecţia pasagerilor, obţinând un calificativ general de 80%. În ce priveşte protecţia copiilor, calificativul general se ridică la 79%, Sandero primind punctajul bun. La capitolul protecţia pietonilor: calificativul general este de 57%. Spoilerele şi capota motorului sunt tari şi reprezintă un pericol pentru picioarele şi capetele pietonilor, în cazul unui impact. Specialiştii au mai depunctat Sandero şi pentru nivelul sistemelor de siguranţă, domeniu în care calificativul este de 55%. Modelul testat era versiunea Dacia Sandero 1.2 benzină, 5 portiere, 980kg, model 2013. Ținând cont că modele care au prețuri de 3-4 ori mai ridicate au obținut rezultate asemănătoare, rezultatul obținut este unul foarte bun, modelul fiind declarat cea mai sigură Dacia.

De-a lungul timpului, și celelalte modele de la Dacia care au fost verificate cu ajutorul testelor Euro NCAP și au obținut 3 stele din 5.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.