pediatrieLa finalul anului trecut, după drama de la spitalul din Piatra Neamţ, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a efectuat timp de mai multe săptămâni ample controale la toate spitalele din ţară. Iar neregulile găsite au fost numeroase şi deloc minore. Argeşul se numără printre judeţele unde au fost găsite mai multe probleme serioase.

Conform documentului de control în posesia căruia am intrat, trei spitale din Argeş funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu: Spitalul de Pediatrie Pitesti (foto), Spitalul Municipal Curtea de Arges şi Spitalul Municipal Câmpulung. Inspectorii care au făcut controalele în Argeş au constatat că nu se asigură echiparea construcţiilor cu instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare a incendiilor la Spitalul Judeţean Argeş şi la Spitalul Curtea de Argeş. O altă neregulă: nu se asigură mentenanta instalaţiilor de stingere a incendiilor la Spitalul Câmpulung.

Cei de la DSU au constatat şi că la mai multe spitale din Argeş instalaţiile electrice se exploatează cu defecţiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.