Stadion1024_1.jpg

 

La finalul anului trecut, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a devoalat public faptul că, deși în perioada administrației anterioare, dar și în cea a campaniei electorale, s-a vorbit despre proiectul unui nou și modern stadion municipal, a avut surpriza să afle că la structura de finanțare, Compania Națională de Investiții (CNI), nu era înregistrat niciun astfel de proiect. Ulterior, în cadrul unei emisiuni TV, Cristian Gentea, a spus că proiectul va fi refăcut, va fi depus, dar că, potrivit acestuia, noul stadion de la Pitești nu va mai avea pistă de atletism pe motiv că „nicăieri în țară nu se mai fac stadioane cu pistă”. Toate bune și frumoase, numai că primarul nostru pare să nu știe că există o Hotărâre de Guvern care obligă municipalitate să dețină și să administreze un stadion cu pistă de atletism, cea de acum.

Pista și alte facilități ale Stadionului Nicolae Dobrin nu pot fi eliminate de municipalitate

Stadion1024_2.jpg

Mai exact spus, în data de 1 octombrie 2008, Guvernul României a adoptat Hotărârea 1236/2008, publicată pe 15 octombrie același an în Monitorul Oficial 701/2008, potrivit căreia se aproba „transmiterea unui imobil din domeniul public al statului și din adiministrarea Agenției Naționale pentru Sport, prin Clubul Sportiv Municipal Pitești, în domeniul public al municipiului Pitești, și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești, județul Argeș” (vezi facsimil). La paragraful 4 din articolul 3 al acestui act normativ se specifică faptul că „În situația în care scopul pentru care a fost preluat imobilul prevăzut la art.1 de către Consiliul Local al Municipului Pitești nu va fi realizat, terenul va fi predat prin protocol de predare-primire în patrimoniul Agenâiei Naționale pentru Sport, cu aceeași destinație și în aceeași categorie de folosință din care a fost preluat”. Concret spus, adminstrația locală nu are voie să înfigă nici măcar o cazma în pista de atletism de la Stadionul Nicolae Dobrin, cu atât mai puțin s-o desființeze, pentru că o pierde în favoarea statului român. Imobilul la care face referire Hotărârea de Guvern 1236/2008 și se află sub incidența acesteia este compus din pista de atletism, sala de forță, cabina cronometru (tabela marcaj), etc.

În loc de concluzie

Poate că actualul primar al Piteștiului nu mai știe de această HG, deși era consilier local la acea vreme, poate a uitat de ea. Poate că fostul primar, Cornel Ionică, „a uitat” să-i explice de ce proiectul inițial, cel nedepus de fosta administrație la CNI, era cu pistă de atletism și alte facilități incluse. Cert e că potrivit actului normativ prezentat aici pare ca obligatoriu faptul ca și viitorul stadion din Pitești să fie dotat cu pistă de atletism, aceeași de acum. Am încercat să obținem și un punct de vedere al primarului Cristian Gentea, dar până în momentul publicării acestui articol, edilul Piteștiului nu a răspuns apelurilor noastre telefonice.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.