poenariDeşi reabilitarea cetăţii Poenari de la Arefu trebuia să fie gata în mai 2020, faptul că două licitaţii au fost anulate, iar certificatul de urbanism a expirat în octombrie 2019, a dus la o amânare a finalizării lucrărilor cu aproape patru ani.

 

Concret, după cum ne-a declarat Sorin Ivaşcu, director executiv în cadrul CJ Argeş, documentaţia tehnico-economică a fost actualizată şi va fi trimisă la ADR Sud Muntenia, iar după avizare aceasta va fi transmisă, alături de bugetul actualizat al proiectului, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. După aceea va fi încheiat  un act adiţional la contractul de finanţare. Licitaţia pentru proiectarea şi ulterior reabilitarea cetăţii Poenari se va relua de abia după ce se va aproba actualizarea documentaţiei şi a valorii proiectului finanţat cu fonduri europene. Iar noul termen de finalizare este decembrie 2023.

 

Contractul pentru reabilitarea cetăţii Poenari a fost semnat pe 14 martie 2018,  având o valoare iniţială 10,77 milioane lei, dintre care 9,65 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 1,12 milioane lei, contribuţia Consiliului Judeţean Argeş. Deocamdată nu s-a stabilit care va fi suma cu care va fi actualizată finanţarea.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro