18-decembrie-gentea.jpg

 

Cu aproape un an în urmă, în primele zile ale lui martie, în Piteşti începea montarea containerelor îngropate pentru gunoiul menajer. Proiectul prevedea realizarea a 29 de platforme pentru containerele îngropate, poziționate pe raza municipiului Pitești, care sunt repartizate în platforme ecologice a câte unu, două, trei sau patru containere, amplasate în cartierele Războieni, Craiovei și Prundu. Fiecare dintre acestea are o capacitatea de 5 metri cubi, unul singur înlocuind cinci europubele de suprafață. Acestea sunt introduse în pământ, rămânând numai structura supraterană prin care se aruncă gunoiul menajer, avantajele implementării acestui proiect fiind multiple. Valoarea totală a investiției se ridică la 4 272 618 lei, fără TVA, proiectul fiind realizat de firma Pop Industry din Slatina, susţinută de alţi doi terţi, din Italia şi Turcia. Din păcate, deși au trecut luni bune de la inaugurarea oficială a platformelor de containere îngropate, acestea au încă lacătul pus neputând fi utilizate de piteștenii din zonele respective, spre nemulțumirea acestora. O situație cel puțin ciudată, date fiind atât valoarea proiectului, cât și tam-tam-ul care s-a făcut în jurul acestuia pe tot parcursul anului trecut, dar mai ales în campanie electorală.

Cristian Gentea: „Containerele sunt pline cu apă, eu nu semnez pentru așa ceva!”

Pentru a lămuri lucrurile l-am contactat pe primarul Piteștiului, Cristian Gentea, care ne-a declarat următoarele: „Oamenii sunt nemulțumiți și au dreptate să fie, e absolut  normal să fie nemulțumiți. În primul rând, nu putem utiliza acele platforme pentru că, așa cum știți, noi le-am dat împreună cu mașina care le deservește la Salubritate, iar cei de la firma italiană care s-a ocupat de proiect nu au venit să facă instructajul pentru utilizarea acestora. Chiar azi trebuiau să vină, dar nu cred că au venit. Mai grav este că acele containere sunt acum pline cu apă și, fiind în garanție, tot constructorul trebuie să rezolve problema. Eu am înțeles că vor să procedeze cum făceau bătrânii pe la țară, adică să bată cu ciocanul niște doape de lemn pentru a stopa pătrunderea apei. Eu pentru așa ceva nu semnez! Oricum, dacă nu se prezintă astăzi, pentru că așa am înțeles, că trebuie să vină astăzi, mă voi deplasa personal să văd care e situația. Îi asigur pe piteșteni că problema e în atenția mea, mai ales că până la finalul anului 2021 îmi doresc să avem containere îngropate în tot orașul.”

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.