gavanOriginar din comuna Cepari şi absolvent al Colegiului Naţional Vlaicu Vodă din Curtea de Argeş, alpinistul Alex Găvan a pornit de aproape o săptămână într-una dintre cele mai mari provocări ale carierei sale. Este vorba de o expediţie ce are drept obiectiv escaladarea vârfului K2 din Himalaya, al doilea ca înălţime din lume după Everest. Alex vrea să fie primul român care escaladează vârful K2 fără oxigen suplimentar în sezonul de iarnă. Alex Găvan va fi însoţit în această expediţie de către alpinista Tamara Lunger din Italia.

 

De Crăciun, Alex Găvan şi Tamara Lunger vor începe drumul de peste 110 km pe jos până la tabăra de bază, aflată la 5.000 de metri altitudine. Dacă expediţia va decurge conform planului, cei doi vor ajunge pe vârful K2 la jumătatea lunii februarie anul viitor.

 

Un alpinist extrem de apreciat, Alex Găvan a escaladat până acum şapte vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya, fără oxigen suplimentar.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.