SpringNou.jpg

 

Compania de car sharing Spark ar putea fi primul operator care să aibă în parcul auto maşini electrice Dacia Spring, aceştia fiind deja în discuţii cu Grupul Renault.

„Spark este un client pentru Renault. Ei au deja în flota lor maşini Renault ZOE în Bucureşti şi discutăm un parteneriat şi pentru Dacia Spring. Noi le-am prezentat maşina şi sperăm să le vedem în flota lor anul viitor“, a spus Mihai Bordeanu, directorul de marketing la nivel global pentru marca Dacia în cadrul conferinţei AutoPro Trends.

Spark Technologies UAB, compania lituaniană care oferă un serviciu de tip car-sharing pentru închiriere de maşini electrice prin intermediul unei aplicaţii mobile, urmează să adauge noi autovehicule în parcul auto local, ca urmare a parteneriatului încheiat cu Renault România pentru achiziţia a 400 de maşini electrice Renault ZOE. Astfel, Spark devine cel mai mare serviciu de car sharing din România, cu peste 550 de maşini electrice. În Bucureşti Spark are 40.000 de utilizatori care au instalată aplicaţia serviciului.

Prima piaţă unde Dacia a comunicat preţurile pentru Spring a fost Ungaria unde dealerii Dacia acceptă înregistrarea şi plata unui avans pentru Dacia Spring. În Ungaria primele 100 de exemplare care au fost deja vândute au un preţ de 6,49 mil. forinţi sau 17.700 de euro, iar plata pentru o rezervare este de 100.000 de forinţi sau 274 de euro, iar dacă unul dintre primii 100 renunţă la comandă, atunci maşina va putea fi cumpărată. Ungaria este astfel prima ţară unde Renault a comunicat preţul oficial al maşinii. Estimările iniţiale sunt astfel confirmate, iar maşina are un preţ cuprins între 15.000 şi 20.000 de euro.

Planul celor de la Renault, este ca în martie să înceapă primele înmatriculări de Spring, prin intermediul firmelor de car sharing, alături de preluarea comenzilor pentru clienţii de retail, iar în septembrie 2021 să fie livrate primele maşini către persoane fizice, alături de versiunea cargo de transport marfă. În plus, va exista şi un sistem de rezervare, cu un avans achitat, aşa cum a procedat şi cu Duster atunci când a fost lansat în 2017, sau cum a procedat Volkswagen cu modelul electric ID.3.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.