VioletaAlexandru.jpg

 

După ce atât președintele țării, cât și primul ministru, au cerut ca acolo unde este posibil să se treacă la lucrul în regim de telemuncă, inclusiv în instituțiile de stat, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că în ceea ce îi privește pe bugetari, aceștia vor pierde unele sporuri salariale pentru perioadele în care vor lucra de acasă.

„Am cerut Inspecției Muncii să elaboreze si sa afiseze chiar de astazi (vineri, 6 noiembrie - n.red.), și voi verifica, un ghid în care sa le explice angajatorilor, și să fie la dispoziția angajaților, în măsura în care aceștia doresc să se asigure că angajatorii fac ce trebuie, din care sa rezulte ce trebuie modificat in REVISAL atunci când persoana trece în regim de munca de la domiciliu, respectiv în telemuncă. Sunt câteva modificari ce trebuie incluse in platforma salariatilor.

Îi rog pe angajatori, mai ales din instituțiile publice, să comunice angajatilor care sunt avantajele, și anume că pot sa-si continue activitatea, și care sunt, mai ales pentru sistemul public, repercusiunile cu privire la nivelul salarial. Este vorba de sporuri, ca sa spun foarte clar! Unele sporuri au legătură cu spațiul de lucru din instituțiile publice, precum condițiile speciale - spor de antenă, indemnizația de hrană. Dorința noastră este să se înțeleagă că dorim protejarea sănătății populației (...) evitarea zonelor aglomerate”, a anunțat ministrul Muncii.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro