- Friday, 06 November 2020
- Written by Denis Grigorescu
- Hits: 1598
Începută de aproape nouă luni, ancheta în dosarul băieţelului de 4 ani şi 8 luni mort în februarie în cabinetul stomatologic Teddy Care nu a fost încă finalizată, asta şi din cauza complexităţii cazului. Surse judiciare ne-au declarat în exclusivitate că în prezent sunt cercetaţi mai mulţi suspecţi în acest dosar deschis pentru ucidere din culpă, dosar ce a făcut ocolul ţării şi că este foarte posibil ca dosarul să fie finalizat până la începutul lunii ianuarie 2021.
Reamintim că în luna februarie un băieţel a intrat în stop cardio-respirator după o analgosedare făcută la clinica Teddy Care din Piteşti. Ulterior, băieţelul a decedat.
Direcţia de Sănătate Publică Argeş a amendat clinica privată cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizaţia de funcţionare.
Verificările iniţiate după incident au stabilit că respectivul cabinet stomatologic nu avea voie să efectueze, conform autorizaţiei de funcţionare, analgosedare pentru că unitatea nu avea o secţie ATI.
Această analgosedare este menţionată într-o fişă pe care o completează medicul ATI-ist. Cei de la cabinet nu aveau trusa de urgenţă şi nici oxigen, ambele fiind obligatorii şi cerute de lege în cazurile de anestezie terapie intensivă.
Aflată la limita dintre anestezie şi sedare, analgosedarea este un tip de anestezie eficient în următoarele situaţii: pacienţi necooperanţi, dificili, cu anxietate ridicată, fobie extremă de dentist, teamă de durere. Analgosedarea presupune injectarea intravenoasă a unui amestec de substanţe analgezice şi sedative. Procedura se realizează de către un medic anestezist reanimator, care foloseşte mai multe niveluri de analgosedare (doze fracţionate) pe întreagă durata a tratamentului. În acest fel, pacientul este relaxat, sedat, dar cooperant cu medicul stomatolog.
Popular Articles
- Most read
Publicitate