teddyÎncepută de aproape nouă luni, ancheta în dosarul băieţelului de 4 ani şi 8 luni mort în februarie în cabinetul stomatologic Teddy Care nu a fost încă finalizată, asta şi din cauza complexităţii cazului. Surse judiciare ne-au declarat în exclusivitate că în prezent sunt cercetaţi mai mulţi suspecţi în acest dosar deschis pentru ucidere din culpă, dosar ce a făcut ocolul ţării şi că este foarte posibil ca dosarul să fie finalizat până la începutul lunii ianuarie 2021.

Reamintim că în luna februarie un băieţel a intrat în stop cardio-respirator după o analgosedare făcută la clinica Teddy Care din Piteşti. Ulterior, băieţelul a decedat.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a amendat clinica privată cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizaţia de funcţionare.

Verificările iniţiate după incident au stabilit că respectivul cabinet stomatologic nu avea voie să efectueze, conform autorizaţiei de funcţionare, analgosedare pentru că unitatea nu avea o secţie ATI.

Această analgosedare este menţionată într-o fişă pe care o completează medicul ATI-ist. Cei de la cabinet nu aveau trusa de urgenţă şi nici oxigen, ambele fiind obligatorii şi cerute de lege în cazurile de anestezie terapie intensivă.  

Aflată la limita dintre anestezie şi sedare, analgosedarea este un tip de anestezie eficient în următoarele situaţii: pacienţi necooperanţi, dificili, cu anxietate ridicată, fobie extremă de dentist, teamă de durere. Analgosedarea presupune injectarea intravenoasă a unui amestec de substanţe analgezice şi sedative. Procedura se realizează de către un medic anestezist reanimator, care foloseşte mai multe niveluri de analgosedare (doze fracţionate) pe întreagă durata a tratamentului. În acest fel, pacientul este relaxat, sedat, dar cooperant cu medicul stomatolog.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.