virgil_baciu_arhitect.jpg

Virgil Baciu, candidatul PMP la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, este extrem de revoltat de birocraţia excesivă de la CJ Argeş şi în special de excesele de birocraţie ale arhitectei-şefe Andreea Tache, aceasta blocând sau întârziind proiecte importante pentru comunitate, proiecte finanţate cu fonduri europene, prin faptul că cere documente ce nu sunt obligatorii sau specificate expres de legislaţie.

Iar Virgil Baciu, un om cu o experienţă dovedită în administraţia publică şi care ştie foarte bine legislaţia, a avut reacţie şi implicare legat de rezolvarea mai multor cazuri în care proiecte importante au fost întârziate de birocraţie.

Primul caz prezentat a fost cel legat de o pensiune pe care firma Marbis Travel House vrea să o ridice la Corbi.

După cum spune Virgil Baciu, „În cazul Marbis Travel House, în adresa trimisă de către APM Argeş se spune „cu luarea în considerare a adresei Consiliului Judeţean Argeş, se cere PUZ. În Planul nostru Urbanistic General nu spune că odată ce ai un PUG mai trebuie un PUZ (Plan Urbanistic Zonal). Arhitecta-şefă spune că trebuie să se facă PUZ pentru agropensiuni. Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Nicăieri. Ulterior, arhitectul-şef al Consiliului Judeţean, Andreea Tache, a revenit cu o adresă în care spune că sunt necesare mai multe avize, fără să mai spună nimic de PUZ. Numai că, legat de toate avizele şi acordurile cerute, legea spune că „avizele/acordurile solicitate prin certificat de urbanism trebuie să se refere strict la tipul de lucrări necesare realizării contrucţiilor, fiind interzisă solicitarea de avize/acorduri care nu au temei tehnic şi legal, în raport cu obiectul acesteia. ”. Astfel, după mintea arhitectei-şefe, trebuie obţinute toate aceste avize... Arhitectul-şef a mers în extrema cealaltă şi ne-a pus ca să cerem toate aceste documente. Eu nu o să fac acest lucru, că eu am departamentul meu. Iar arhitecta-şefă nici nu avea voie să îmi spună mie ce să fac. Dacă eram un UAT care nu avea departament de Urbanism ar fi fost altceva, atunci Direcţia pentru Amenajarea Teritoriului şi Urbanism s-ar fi ocupat de eliberarea certificatului de urbanism şi autorizaţiei de construcţie. E o diferenţă între a mă obliga şi a îmi permite”  

Virgil Baciu a făcut referire şi la alte două cazuri în care arhitectul-şef Andreea Tache a condiţionat autorizarea unor investiţii cu fonduri europene-o croitorie la Bascov şi o pensiune la Nucşoara-de  aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal, deşi acest PUZ nu era necesar. „După ce s-au inflamat lucrurile şi am avut discuţii cu ea, arhitecta-şefă a trimis din nou a doua adresă, legat de pensiunea din Nucşoara, în care nu mai pomeneşte nimic de PUZ şi nu o mai inserează nici toate avizele. Altfel spus, arhitecta-şefă spune o dată ceva şi o dată altceva.... Iar în această situaţie sunt multe proiecte în multe localităţi din Argeş. Iar mulţi nu au curaj să spună. Se fac multe abuzuri, e vorba şi de prostie şi de răutate, se vede pe documente. E o birocraţie excesivă şi ineficientă la Consiliul Judeţean, cu exemple clare”, spune Virgil Baciu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.