brazilia fc arges

În această toamnă se împlinesc 50 de ani de la cel mai lung turneu internațional al unei echipe de club din lume, turneu înregistrat în Cartea Recordurilor. Un turneu în care protagonistă a fost echipa braziliană ABC, un turneu ce a început pe 29 august 1973 și la care face referire Tribuna do Norte, unul dintre cele mai mari ziare din Brazilia. Turneul a durat în total 108 zile, incluzând 24 de partide pe trei continente. Iar cinci dintre partidele echipei braziliene ABC au fost disputate în România, cu echipa națională, Universitatea Craiova, Rapid, Farul și FC Argeș.

Iar jurnaliștii brazilieni fac referire în articolul publicat în această săptămână la meciul dintre FC Argeș și ABC. Pe 17 septembrie 1973, la Pitești, în fața unui stadion plin, FC Argeș și ABC au terminat la egalitate (3-3) unul dintre cele mai spectaculoase meciuri disputate în acel an. Iar prestația jucătorilor FC Argeș, unde juca printre alții inegalabilul Dobrin, a fost remarcată de toată lumea, inclusiv de presa din Brazilia. Iar acel meci superb a făcut parte din turneul inclus în Cartea Recordurilor.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.