campionat2.jpgFIBA U16 European Championship 2023, Division B, se desfășoară, în perioada 4 – 13 august, la Pitești, meciurile internaționale din cadrul acestei întreceri continentale având loc la Pitești Arena, la Sala Sporturilor Trivale „Georgel Ziguli”, dar și la Sala Polivalentă Universitară. Echipa națională a României a trecut de faza grupelor, fiind calificată în sferturile de finală, programate pentru data de 11.08.2023. Semifinalele vor fi susținute în data de 12.08.2023, în vreme ce finalele se vor desfășura în data de 13.08.2023. 

Astăzi, 10 august, în cadrul conferinței de presă susținute la Primăria Pitești, reprezentanții celor 21 de țări participante în competiție și-au exprimat aprecierea pentru condițiile foarte bune oferite de către orașul gazdă: organizare excepțională, în toate aspectele legate de buna desfășurare a campionatului. 

Au vorbit, în cadrul conferinței, și oficialitățile prezente din partea partenerilor municipalității piteștene în organizarea evenimentului sportiv de prestigiu: Carmen Tocală - președinte a Federației Române de Baschet și vicepreședinte a Federației Internaționale de Baschet, Sandra Velcheva și Emir Turam  - reprezentanți FIBA, Liviu Puicu – Secretar General Adjunct al FRB, managerul de turneu Cătălin Burlacu și Dragoș Șerban, director FC Argeș. Aceștia au mulțumit administrației locale pentru colaborarea excelentă și pentru susținerea acordată sportului de înalt nivel, prin infrastructura sportivă creată, Piteștiul fiind, timp de două săptămâni, capitala europeană a baschetului masculin U16.   

Pentru orașul nostru, organizarea unor astfel de evenimente are impact pozitiv atât ca imagine, cât și din punct de vedere turistic și economic, Piteștiul bucurându-se, în aceste zile, nu doar de spectacole sportive deosebite, dar și de oaspeți numeroși, veniți din toate colțurile Europei – sportivi, familiile și fanii lor, dar și scouteri de peste Ocean.   

Astfel, odată cu felicitările prilejuite de calificarea echipei naționale în sferturile de finală, edilul Cristian Gentea a anunțat, în cadrul conferinței, și depunerea candidaturii Piteștiului pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 - Campionatul European de Baschet Masculin.  Toți fanii baschetului și nu numai sunt așteptați, în acest final de săptămână, să vină în Sala Polivalentă Pitești Arena și să susțină naționala României în cursa pentru accederea pe prima scenă continentală, accesul publicului în toate cele trei arene sportive din Pitești fiind liber.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.