salariuleconomie.jpgSalariul minim brut pe economie va fi majorat la 4.050 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2025 şi va fi cu 9,46% mai mare decât cel în vigoare acum, conform unui proiect de HG.

1,8 milioane de angajaţi vor beneficia de majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 4.050 de lei de la 1 ianuarie 2025, spune executivul.

Printre criteriile luate în calcul de executiv în procesul de stabilire a salariului minim brut pe economie se numără productivitatea muncii, evoluţia indicelui preţurilor de consum, creşterea economică.

În prezent, salariul de bază minim brut pe economie este 3.700 lei lunar pentru normă întreagă, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2024.

Acesta e prima valoare a salariului minim pe economie din România stabilită în acord cu exigenţele Directivei europene 2041/2022.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.