scoala nicolae iorga

La începutul lunii septembrie, Alina Gorghiu, ministra Justiției, anunțat începerea unui proiect foarte interesant. Concret, este vorba de programe de combatere a violenței în școli, programe finanțate cu cu bani confiscați de la infractori.

E un proiect pe care Ministerul Educației îl face împreună cu ANABI- Agenția de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, aflată în subordinea Ministerului Justiției.

Iar proiectul prinde deja contur. La nivel național, Ministerul Justiției a anunțat că vor beneficia de aceste programe 360 de unități de învățământ, dintre care 24 din Argeș. Suma alocată Argeșului este de 95.400 lei, iar suma alocată fiecărei școli din județ care a fost selectată se ridică la 3.975 lei. Proiectele se vor derula în școlile din Argeș în perioada noiembrie 2024-mai 2025.

„Implementarea acestui proiect în cele 24 școli argeșene este un pas important înainte. Educația trebuie să se desfășoare într-un cadru sigur, departe de situații conflictuale, de bullying, de droguri sau de orice alte infracțiuni. Este o condiție esențială pentru a avea educație de calitate. Este un lucru bun că banii confiscați de la infractori sunt folosiți în programe sănătoase pentru generațiie tinere”, spune Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș și ministra Justiției.

Iată care sunt cele 24 școli selectate din Argeș:

Pitești: Școala Gimnazială „Alexandru Davila”, Școala Gimnazială „Ion Pillat”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” (foto), Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino”, Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”; Curtea de Argeș: Școala Gimnazială „Basarab I”, Școala Gimnazială „Carol I„ și Liceul Tehnologic „Ferdinand I”; Topoloveni: Liceul Tehnologic și Liceul Teoretic „Ion Mihalache”; Leordeni - Școala Gimnazială „Nicolae Crețulescu”; Rociu - Școala Gimnazială „Gheorghe Mocanu”; din Bogați - Școala Gimnazială „Nicolae Crețulescu”; Căldăraru - Școala Gimnazială „Prof Univ Dr. Ion Stoia”; Micești - Școala Gimnazială Nr. 1; Șuici - Școala Gimnazială „Toma Brătianu”; Bascov - Școala Gimnazială „Virgil Calotescu”; Băbana – Școala Gimnazială; Corbeni – Școala Gimnazială Nr. 1; Schitu Golești - Școala Gimnazială Nr. 1; Merișani - Școala Gimnazială; Mușătești - Școala Gimnazială; Băiculești - Școala Gimnazială.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.