controale_trafic_dsv.jpgÎn contextul creșterii focarelor de pestă porcină africană la nivel național, dar având în vedere și noua epizootie înregistrată în România - pesta micilor rumegătoare - inspectorii DSVSA Argeș au luat toate măsurile de securitate necesare pentru a menține liniștea epidemiologică pe care o avem de mai bine de un an în Argeș.

Astfel, în perioada 16 – 27 septembrie a.c., echipe mixte formate din inspectori ai D.S.V.S.A. Argeș, împreună cu reprezentanți ai Poliției Argeș, au realizat acțiuni de control în trafic.

În cadrul acestor ample acțiuni de control au fost verificate în total 136 de autoutilitare și au fost urmărite mai multe aspecte privind condițiile de igienă în care sunt transportate produsele alimentare de origine animală destinate consumului uman, verificarea documentelor însoțitoare care atestă originea animalelor, verificarea respectării normelor de protecție și de bunăstare pe timpul transportului, etc.

O atenție deosebită a fost acordată transporturilor de rumegătoare și suine, având în vedere amenințările epidemiologice de la ora actuală.

„Facem tot posibilul să păstrăm această liniște epidemiologică în județul Argeș de care ne bucurăm de mai bine de un an. Așa cum am mai precizat, anul acesta nu am avut focare de pestă porcină africană, nu avem de pesta micilor rumegătoare sau de gripă aviară. Suntem o Direcție responsabilă care a pus și pune accent mai mult pe prevenție și iată că această modalitate de lucru, cel puțin la nivelul județului Argeș, a dat roade. Totodată, atrag atenția și agenților economici să fie responsabili pentru că numai împreună putem trece peste orice provocare”, spune Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.