florea stan

S-a stins din viață luni 14 octombrie, la vârsta de 88 de ani, reputatul profesor Florea Stan. Am amintiri speciale și emoționante legate de reputatul profesor Florea Stan. L-am avut profesor de filosofie atât la Colegiul Național I.C.Brătianu, cât și la Universitatea din Pitești. Și de fiecare dată m-au impresionat pasiunea, dedicarea, erudiția și blândețea sa. Să îl am profesor pe domnul Florea Stan a fost o șansă deosebită. Nu o să uit vreodată modul impecabil și interactiv în care preda și comunica, modul în care știa să te facă să apreciezi filosofia, să îi deprinzi tainele și farmecul.

Absolvent al Facultății de Filosofie de la Universitatea București în 1959 și dictor în filosofie, profesorul Florea Stan a predat nu mai puțin de 48 de ani la școli și licee din Olt, Dâmbovița și Argeș, iar în perioada 1998-2007 a fost profesor laUniversitatea din Pitești.

A fost de asemenea inspector școlar general al Argeșului în două mandate: 1973-1979 și 1989-1990.

Iar lucrările, studiile și articolele sale au fost cunoscute și apreciate la nivel național și internațional. Pentru că Florea Stan a fost un OM și un erudit cum puțini a cunoscut Argeșul.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.