gentea panouri solare

Primăria Pitești a reușit, prin Termo Calor Confort SA, să fie prima municipalitate care investește în panouri solare pentru apă caldă, cu aport de agent termic și pentru încălzire, iarna!

124 de apartamente din strada Eremia Grigorescu, din blocurile racordate la încălzirea centralizată oferită prin Centrala Termică 206, vor beneficia în viitor de reducerea prețului la apă caldă cu aproximativ 25%! 22 de panouri solare și 1 panou fotovoltaic vor asigura energia necesară pentru producerea de apă caldă de consum cu aport pentru încălzire. Sistemul va funcționa împreună cu instalația existentă, pe tot parcursul anului.

”Primul sistem public de panouri solare termice din România se montează, de astăzi, pentru blocurile din Pitești! Acest proiect pilot, la nivel național, dovedește că încălzirea centralizată este o strategie a viitorului, iar orașul nostru a luat startul perfect! Avantajele sunt multiple: reducerea costurilor la consumul de gaze, implicit la producerea de apă caldă, de energie termică, generând scăderea prețului la consumator, în apartament. Mai mult, în 271 de zile, vom recupera valoarea investiției, de 170.000 de lei (plus TVA)!”, spune Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

După monitorizarea și valorizarea eficienței, primarul Cristian Gentea intenționează să extindă acest sistem energetic pentru tot municipiul, prin solicitarea și accesarea fondurilor nerambursabile – guvernamentale sau europene.

Primele tuburi ale panourilor solare pentru blocurile din Pitești au fost montate vineri 7 iunie de primarul Cristian Gentea alături de secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae.

 

Material realizat de SC Info Press Smart Top SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, Cod Mandatar Financiar 21240002

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.