amalia

Amalia Dumitraşcu, contabila care a furat de la Spitalul Judeţean Argeş un milion de euro timp de patru ani şi jumătate, a fost condamnată la finalul acestei săptămâni de către judecătorii de la Tribunalul Argeș la 12 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional și delapidare cu consecințe deosebit de grave. Iar oamenii de afaceri Nicolae și Cătălin Iordache, patronii firmei unde au intrat banii delapidați, au primit și ei sentințe cu executare, de 12 și respectiv 8 ani de închisoare. În plus, cei trei trebuie să dea înapoi Spitalului Județean Argeș aproape 4,7 milioane lei, în suma uriașă fiind inclusă și dobânda legală actualizată, dar și actualizarea la rata inflației. Sentința nu este una definitivă, iar cei trei o pot ataca făcând apel în 10 zile de la comunicare. Numai că marea problemă este de unde vor fi recuperaţi banii, în condiţiile în care Rivertex Project, firma din Ştefăneşti, în conturile căreia au intrat uriaşele sume, şi-a declarat falimentul acum trei ani, conform datelor obţinute de la Ministerul Finanţelor.

Amalia Dumitraşcu întocmea ordine de plată în care la rubrica beneficiar era înscrisă denumirea unui furnizor fictiv al Spitalului Județean, iar la contul IBAN și identificarea fiscală erau trecute datele Rivertex Project.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.