pendiuc

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a făcut o nouă cerere de liberare condiționată la un an de la încarcerare, cerere ce a avut termen miercuri 30 mai la Judecătoria Pitești. Numai că, după mai multe ore de deliberări, magistrații au decis să amâne pronunțarea asupra cererii pentru joi 13 iunie.

Fostul primar al Piteştiului, timp de 22 de ani (1992-2014), Tudor Pendiuc a fost condamnat definitiv pe 5 mai 2023 de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de autobuze pentru transportul public local.

Fostul primar a fost obligat, împreună cu alte persoane, și la plata unui prejudiciu de peste 23 de milioane de lei.

Pentru că Pendiuc este trecut de vârsta de 60 de ani, având 69 de ani, acesta poate fi liberat condiţionat, conform legii, după executarea unei treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani. Iar acesta a fost arestat mai multe luni și pe parcursul urmăririi penale, în acest fel reușind să execute fracţiunea corespunzătoare din pedeapsă pentru a putea beneficia de liberarea condiţionată.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.