perchezitii.jpgPoliţiştii din Argeş au efectuat, joi, 20 de percheziţii într-un dosar de furt şi comercializare ilegală de arbori, descinderile având loc la sediul unui ocol silvic, la sediile unor operatori economici de profil, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, dosarul vizează săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos din fondul forestier naţional, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Cercetările sunt efectuate de poliţiştii Serviciului Ordine Publică - Biroul pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

"Din cercetări s-a stabilit că, din noiembrie 2023 şi până în prezent, cu complicitatea unor lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier naţional, de pe raza localităţii Mihăeşti, pe care i-ar fi sustras şi comercializat ilegal", se arată în comunicatul IPJ Argeş.

Sursa citată precizează că, anterior dispunerii activităţilor de percheziţie domiciliară, au fost depistate în trafic mai multe persoane care transportau material lemnos cu autoutilitare, fără respectarea normelor legale specifice.

După finalizarea percheziţiilor, 19 persoane vor fi conduse la audieri.

Acţiunile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din Câmpulung şi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, al jandarmilor şi al reprezentanţilor Biroului Judeţean Argeş dn cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.