poenariFinanţate cu fonduri europene și începute în iulie 2022, lucrările de restaurare a cetăţii lui Vlad Ţepeş de la Poenari au ajuns la ora actuală la un stadiu de peste 91%, după cum au precizat pentru FinanciarPress.ro reprezentanți din cadrul Consiliului Județean Argeș. Conform acelorași surse, lucrările vor fi finalizate cel târziu până la 1 iulie a.c.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări pentru restaurarea cetății Poenari se ridică la 20,1 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Și, cum se așteaptă ca zeci de mii de turiști să viziteze anual cetatea Poenari după terminarea reabilitării, iar deocamdată singura cale de acces va fi reprezentată de cele 1.480 de trepte, oficialii de la CJ Argeș vor să obțină o finanțare europeană pentru realizarea unei telegondole în următorii ani.

În acest sens, Consiliul Județean Argeș a preluat deja în proprietate de la Consiliul Local Arefu o suprafață de teren de un hectar unde va fi amenajată stația de îmbarcare. Fiind vorba de teren forestier, pentru a putea fi scos din fondul forestier, va fi preluată și de la Consiliul Local Corbeni aceeași suprafață de teren ce va fi ulterior împădurită. Primul pas în realizarea telegondolei de acces la cetatea Poenari va consta în realizarea unui proiect și actualizarea studiului inițial de fezabilitate realizat acum șapte ani.

Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind singura construită în timpul domniei acestuia.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.