sorin sorescu

Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a participat miercuri 8 mai la sediul ANSVSA la o ședință de instruire alături de reprezentanți ai altor șase DSVSA-uri din țară. Cele 7 DSVSA -uri urmează să fie auditate de către comisari europeni  privind pesta porcină africană.

Este cel de-al patrulea audit ce va fi făcut în Argeș de către comisarii europeni, după precedentele trei din 2023, unde concluziile au fost de fiecare dată unele foarte bune, DSVSA Argeș fiind un exemplu excelent și unanim apreciat.

”În Argeș vor fi vizitate un abator, o fermă, un fond cinegetic, va fi primul audit din acest an. Anul trecut am avut alte trei audituri europene. Un audit a fost pe fermă integrată, altul pe comerț cu câinii în Marea Britanie, iar al treilea pe comerțul cu bovine în Israel. Suntem pregătiți să primim vizita comisarilor europeni și a colegilor de la ANSVSA, avem ferme foarte bune, abatoare foarte bine dotate, iar fondurile cinegetice respectă normele sanitar-veterinare. Comisarii europeni vor face un raport final privind modul de gestionare a focarelor de pestă porcină africană din țară. În Argeș avem o evoluție extraordinar de bună în acest sens, rigorile impuse au fost foarte înalte, în special în ceea ce privește tranzitul de porci. Drept pentru care în acest an nu avem în județ vreun focar de pestă porcină africană. În 2023 am avut doar trei focare în gospodăriile populației. În ultimii trei ani nu am avut vreun focar de pestă porcină africană în vreo fermă comercială din Argeș, iar în acest moment toate fermele de porci de la noi din județ sunt populate”, spune Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.