AJOFM-Arges.jpgAvând în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, în perioada 25-29 martie 2024 s-a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile „învățământ preșcolar” - cod CAEN 8510 și „Activități de îngrijire zilnică pentru copii” cod CAEN 8891.

Obiectivele generale ale campaniei:

Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniile „învățământ preșcolar” - cod CAEN 8510 și “Activități de îngrijire zilnică pentru copii” cod CAEN 8891;

Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;

Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă,  Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat un număr de 27 controale, fiind verificate un număr de 27 unități care desfășoară activități în domeniile anterior menționate. Pentru deficiența constatată în ceea ce privește neevidențierea orelor prestate zilnic de către salariat cu consemnarea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, a fost aplicată o sancțiune  contravențională în cuantum de 3.000 lei.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.