pitesti-autism.jpgÎn fiecare an, pe data de 2 aprilie este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD), cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei, astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social. 

Astăzi se împlinesc 17 ani de la prima celebrare a acestei zile, fiind marcată pentru prima dată în decembrie 2007 când Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat în unanimitate ziua de 2 aprilie drept Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD), pentru a sublinia necesitatea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism.

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș a organizat, cu acest prilej, un Marș de solidaritate, în centrul municipiului Pitești, pe traseul Piața Milea – Piața Primăriei, pentru a promova respectarea drepturilor și intereselor persoanelor cu autism. La această acțiune au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai asociațiilor și ONG-urilor de profil din județul Argeș, ai presei locale, precum și membri ai comunității piteștene.

În Piața Primăriei, au fost oferite tuturor participanților și copiilor prezenți baloane albastre – culoare ce simbolizează, la nivel internațional, conștientizarea autismului. De asemenea, în această noapte, începând cu ora 21:00, Primăria Municipiului Pitești va marca această zi specială prin iluminarea în albastru a clădirii sediului administrativ din strada Victoriei, pentru a transmite un mesaj de susținere și încurajare pentru persoanele cu tulburări de spectru autist. Totodată, acest gest simbolic își propune să crească gradul de conștientizare a populației asupra nevoilor de incluziune pentru copiii cu autism și familiile acestora.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.