duster-vs-puma.pngRaportul JATO Dynamics cu privire la evoluția pieței auto europene în 2023 arată că două modele produse exclusiv în România, SUV-urile subcompacte Ford Puma și Dacia Duster, s-au aflat în primele 20 de opțiuni ale clienților europeni. Totodată, Dacia Sandero a ocupat locul 2 în clasamentul general, după Tesla Model Y.

Ford Puma și Dacia Duster, au ocupat locuri fruntașe în preferințele clienților europeni. Astfel, dacă liderul clasamentului general din 2023 a fost Tesla Model Y (251.604 unități), vehicul urmat pe celelalte două trepte ale podiumului de Dacia Sandero (234.715 unități) și Volkswagen T-Roc (204.610 unități), pe poziția a 11-a s-a clasat Ford Puma (159.704 unități), acesta devenind cel mai vândut vehicul „made in România” pe piața europeană.

Cu doar câteva poziții mai jos în clasamentul general al modelelor, Dacia Duster a ocupat locul 15 cu 154.944 de unități. Și acest vehicul este asamblat exclusiv în România. Mai jos în clasament, pe poziția 40 se mai află un model produs în România. Dacia Jogger a fost înmatriculat în 2023 în 87.822 de exemplare, acesta fiind chiar primul an complet în care vehiculul s-a aflat pe piață.

Este interesant de menționat că, în timp ce Ford Puma și Dacia Duster au fost vândute anul trecut în mai multe exemplare decât Kia Sportage, Renault Captura sau Nissan Qashqai, modelul Dacia Jogger a depășit și el în clasament mașini mult mai cunoscute precum Skoda Karoq, Fabia și Kodiaq, Toyota Aygo sau Volvo XC60.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.