ion-georgescu-si-valeca.jpgAstăzi a avut loc la Mioveni seminarul "In Memoriam prof. univ. dr. Șerban Valeca”.
La eveniment au fost prezenți numeroși prieteni, foști colegi și colaboratori, argeșeni și nu numai care l-au cunoscut și apreciat pe omul, profesorul, politicianul, senseiul Șerban Valeca.
"Ziua de astăzi se numără printre cele mai emoționante momente trăite, prin prisma întâlnirii organizată la Mioveni, în memoria colegului și prietenului Șerban Valeca, de la a cărui dispariție prematură s-a împlinit un an. În onoarea sa şi spre amintirea tuturor celor care au cunoscut valorea acestei personalități marcante pe care Argeşul a dăruit-o cu generozitate, prietenii, foștii colegi și colaboratori au participat la o întâlnire “In Memoriam” unde au vorbit despre momentele importante pe care le-au trăit alături de omul, profesorul, politicianul, senseiul Șerban Valeca.
M-am bucurat să văd sala Centrului Cultural neîncăpătoare. M-a onorat prezența fiecăriua dintre cei care au ținut să participe la această întâlnire de suflet, care a reunit personalități din toate mediile socio-profesionale. Mai mult, m-au impresionat prin sinceritate și emoție discursurile fiecăruia dintre cei care au luat cuvântul.
Mulțumesc președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă, primarului Mun. Pitești, Cristian Gentea, subprefectului Bogdan Minciunescu, președintelui Senatului Universității Pitești, prof. univ. dr. Mihaela Diaconu, deputaților Simona Bucura Oprescu, Remus Mihalcea, Pavelescu Nicolae, Nicolae Georgescu, senatorului Cristina Stocheci, colegilor primari de la Bascov, Stâlpeni, Vulturești care au fost prezenți, consilierilor județeni și locali, directorilor de instituții, directorului RATEN-ICN constantin Păunoiu, fostul premier Viorica Dăncilă în mandatul căruia Șerban Valeca a fost ultima dată ministru al Cercetării, sensei Sebastian Ene, dr. Dan Manu și nu în ultimul rând, mulțumesc familiei Valeca. Chiar dacă nu au putut fi prezenți fizic, mesaje au transmis Mircea Geoana secretar general adjunct NATO și europarlamentarul Victor Boștinaru.
Senatorul Șerban Valeca, doctor în științe industriale și profesor universitar, Guvernator al României la Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena, Președinte al Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Nucleare și fost Ministru al Cercetării și Inovației. A fost un membru energic și devotat al comunității noastre, pe care a sprijinit-o prin activitatea şi prestigiul său.
Pentru prodigioasa sa activitate a fost recompensat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler; Diploma de merit în grad de „Ofiţer cu Cruce”, Bruxelles pentru servicii deosebite aduse cauzei progresului şi susţinerii invenţiilor; Oraşului Mioveni și al oraşului Cernavodă, Vicepreşedinte al Asociaţiei de Karate Tradiţional din România; Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Karate Tradiţional aflată sub înaltul Patronaj al Casei Regale; Membru al asociaţiilor: World Energy Council – Consiliul Naţional Român; Asociaţia Română “Energia Nucleară”; ROMATOM; Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare; Preşedinte pe Europa al United World Karate Federation, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.", a transmis primarul Ion Georgescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.