poluarePatronul unui service auto din Pitești, de pe strada Depozitelor, s-a ales cu amenzi uriașe după ce a deversat aproape 300 de litri de uleiuri în râul Argeș în seara zilei de 31 ianuarie. După cum ne-a precizat comisarul-șef Alexandru Vâjan, Garda de Mediu Argeș a amendat firma cu 60.000 de lei. Și Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea l-a amendat pe bărbat cu 40.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei.

”Formația de Intervenție Rapidă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a început de la prima oră a dimineții acțiunile de curățare a malurilor văii poluate și colectarea reziduurilor pentru a preîntâmpina o nouă poluare accidentală. În zonă se acționează cu materiale de tip spill sorb, lavete, perne și baraje absorbante. Reprezentantii Inspecției Bazinale a Apei, a ABA Argeș Vedea, au întocmit procesul verbal de constatare și sancționare a incidentului cu suma de 40 000 de lei, trimiterea în judecată și plata costurilor pentru acțiunea de igienizare, pe principiul “poluatorul plătește” ”, au precizat pentru FinanciarPress.ro reprezentanții Administrației Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

poluare 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.