porci-gospodarie-reguli-2023.jpgRomânia se va afla printre primele țări care va testa un vaccin împotriva pestei porcine africane (PPA), care ar putea să apară în Europa până în anul 2024.

România este una dintre țările europene puternic afectată de PPA, iar industria producătoare de carne de porc are mult de suferit. Mai mult, pesta porcină africană este principalul risc pentru sănătatea porcilor din întreaga lume, iar un vaccin reprezintă singura metodă de eradicare a bolii.

În lipsa acestui vaccin, anul acesta sute de mii de porci au fost sacrificați în România, după apariția a aproape 300 de focare de PPA atât în gospodării, cât și în exploatații comerciale. Autoritățile luptă cu virusul și în sălbăticie, acolo unde el apare la porcii mistreți.

Testările pilot pentru vaccinul împotriva pestei porcine africane vor fi realizate în colaborare cu Institutului spaniol de Tehnologie Alimentară și ar urma să înceapă în 2024 în Lituania, România și Kenya.

Cercetările pentru vaccin au durat mai mulți ani, iar conform cele menționate de specialiști, trei prototipuri de vaccin au fost produse pentru porcii domestici și pentru mistreți.

PPA este răspândită pe cinci continente, iar obiceiurile locale agravează răspândirea bolii. China, o mare consumatoare de carne de porc, este una dintre țările afectate total de PPA. În mod tradițional chinezii cumpăra sânge pentru hrană și folosesc deșeurile alimentare pentru animale, iar aceste obiceiuri culturale contribuie mult la răspândirea virusului.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.