ansvsa.jpgInspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat amenzi de 5,56 milioane lei în timpul controalelor efectuate în perioada 8 - 30 decembrie, în contextul Sărbătorilor de iarnă, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"În perioada 8 - 30 decembrie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea controalelor oficiale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 13.057 de controale, în urma cărora au fost aplicate 910 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 5.560.800 de lei", se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Totodată, au fost reţinute 15.370 de kg de produse de origine animală şi au fost emise 10 ordonanţe de suspendare a activităţii, precum şi 15 ordonanţe de încetare a activităţii. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse.

Principalele neconformităţi identificate au fost: nedemonstrarea trasabilităţii materiilor prime din carne de porc; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; produse expirate; spaţii neidentificate şi supraaglomerate; comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de temperatură; grafice de temperatură parţial completate; nerespectarea frecvenţei stabilite de transmitere a probelor din programul de autocontrol.

"Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al call center-ului instituţiei - 0800 826 787 - care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie. ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti.", se spune în comunicat.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.