tribunal.jpgUn medic stomatolog şi doi administratori ai clinicii la care lucra au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un copil de patru ani a murit în urma unei anestezii.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, ancheta a fost deschisă în februarie 2020 de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

"Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Sursa citată precizează că, la finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată faţă de un bărbat de 41 de ani, având calitatea de cadru medical, a doi bărbaţi, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societăţii comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum şi a societăţii comerciale în cauză.

Copilul în vârstă de patru ani, care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a decedat pe 12 februarie 2020, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a anunţat atunci că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul a intrat în comă după o anestezie. Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Sănătăţii, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizarea sanitară de funcţionare. De asemenea, inspectorii au interzis anesteziile generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti, mai informa Ministerul Sănătăţii. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.