spital-judetean.jpgSJU Pitești a finalizat documentația tehnică a proiectului “Laborator de Radioterapie Spital Judeţean de Urgență Piteşti”, aceasta fiind aprobată în Ședința CJ din 15.12.2022.
În urma demersurilor întreprinse de CJ, acest proiect a fost inclus pe lista spitalelor care vor beneficia de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Deși au fost solicitate fonduri europene pentru zeci de proiecte, Laboratorul de Radioterapie de la Pitești, extrem de necesar pacienților oncologici, are șanse mari să fie finalizat.
Pentru acest pas important, conducerea Spitalului Județean mulțumește angajaților unității care au depus eforturi pentru această realizare, dar și Consiliului Județean, pentru implicare. “Încă o dată s-a demonstrat că alături de o echipă puternică, formată din profesioniști, și cu susținerea Consiliului Județean putem să ne atingem obiectivele propuse, în beneficiul paciențior. Acest proiect, cum am mai spus, e unul de suflet pentru mine și va fi dus la bun sfârșit. Mulțumesc pentru încredre, susținere și implicare. Mai e mult de muncă, dar, cu siguranță, ca și în alte situații, vom reuși. De acum, după ce noi am realizat documentația tehnică, predăm ștafeta Consiliului Județean, care urmează să se ocupe de execuția lucrărilor”, a declarat Adriana Molfea, managerul SJU Pitești.
La sediul secundar al SJU Piteşti, din strada I.C. Brătianu nr. 56, va fi construit un nou corp de clădire în care va funcționa Laboratorul de Radioterapie, care va fi conectat, printr-un tronson de legătura, cu Secţia de Oncologie existentă.
Construcţia se va realiza prin obiectivul de investiții “Laborator de Radioterapie Spital Judeţean de Urgență Piteşti”, care este pretabil Componentei 12 – Sănătate, investițiile I2.1. Infrastructură spitalicească publică nouă și I2.2. Echipamente și aparatură medicală, finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Corpul de clădire va avea 5 nivele (S1+S2+D+P+1E parțial), împărtite din punctul de vedere al funcțiunilor, astfel:
-Subsol 1 - Adăpostul ALA, Spațiu tehnic și Arhiva;
-Subsol 2 - 2 buncăre tratament, 2 camere control, cu hol distribuţie, cabinet fizician, compartiment dozimetrie, hol aşteptare, computer tomograf, cameră comandă, cabinet medic radiolog, cabinet planificare tratament, arhivă, camera deşeuri medicale, casa scării şi lift, grupuri sanitare;
-Demisol - 3 saloane, cabinet consultaţii, grupuri sanitare, cameră inventar curăţenie, cameră deşeuri medicale, cabinet asistente, camere lenjerii, depozit medicamente;
-Parter: sală aşteptare, fişier registratură, cabinet asistente, cabinet consultaţie, depozit medicamente, grupuri sanitare, cameră inventar curăţenie;
-Etaj: cameră deşeuri medicale, cameră relaxare cu oficiu şi grup sanitar, centrală termică, terase.
Conform Devizului general, valoarea obiectivului de investiții este de 74 704 433,98 lei cu TVA inclus.
Pentru promovarea acestui obiectiv de investiții, în lista celor 25 de unități care vor fi finanțate prin PNRR în cadrul Componentei I2 – Sănătate, UAT Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș, a depus la Ministerul Sănătății Formularul de solicitare de finanțare.
În acest sens, SJUP a cesionat, cu titlu gratuit, UAT Județul Argeș drepturile sale de autor, documentațiilor tehnico-economice (Studiu de Fezabilitate, Documentație Tehnică pentru Autorizația de Construire, Proiect Tehnic de Execuție, Expertize, Studii, Avize, Acorduri și Autorizații, etc.) realizate pentru implementarea obiectivului de investiții Laborator de Radioterapie Spital Județean de Urgență Pitești.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.