salariuleconomie.jpgImpunerea plății contribuției la sănătate (CASS) pentru pensiile ce depășesc 4.000 de lei, prin ordonanță de urgență dată anul trecut, este neconstituțională, a concluzionat Curtea Constituțională a României (CCR).
 
Foarte important de reținut că CCR nu a spus că e neconstituțională taxarea acestor pensii, ci doar mijlocul prin care s-a făcut - ordonanță, în loc de lege.
 
OUG 130/2021 a stabilit că, începând cu veniturile lunii ianuarie 2022 pot fi scutite de plata CASS numai „persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii de până la suma de 4.000 lei lunar inclusiv, precum și pentru veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală”. Dacă depășesc pragul de 4.000 de lei, pensionarii datorează CASS pentru partea care depășește această valoare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.