ambasador chinaOrașul Mioveni a avut onoarea de a primi joi 24 noiembrie vizita Excelenței Sale HAN Chunlin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, alături de membrii corpului diplomatic al Ambasadei chineze, în cadrul unei vizite de lucru oficială, în județul Argeș. Aceasta a fost prima ieșire pe care înaltul diplomat chinez a efectuat-o în afara capitalei, de la numirea sa în acest post.

Vizita a debutat cu o întâlnire oficială pe care ambasadorul a avut-o cu reprezentanții administrației orașului Mioveni, unde s-a trecut în revistă istoria relațiilor dintre cele două părți, precum și stadiile proiectelor pe care orașul Mioveni le-a dezvoltat ori dorește să le implementeze în continuare, alături de parteneri chinezi.

Vizita a cuprins mai multe obiective din oraș precum Spitalul Mioveni, Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel, un important agent economic care colaborează cu mediul economic chinez, precum și Cramele MARCEA.

În prezent, orașul Mioveni are încheiat un acord de cooperare cu Municipiul Jinhua în domeniile economic, medical și cultural. Astfel, trebuie menționat faptul că, în criza pandemică, China a furnizat Spitalului Orășenesc Mioveni primele ajutoare cu materiale sanitare specifice, acoperind o nevoie urgentă, nu doar a spitalului ci a întregii comunități locale.

ambasador china 01

Excelența Sa Han Chunlin a declarat că este onorat să fie cel de-al 22-lea ambasador al Republicii Populare Chineze în România, în cei 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, mărturisind cu căldură că în copilărie a avut ocazia să vadă multe filme românești, care l-au introdus în spiritul românilor și de aceea se simte în țara noastră ca acasă.

Ambasadorul a declarat că în mandatul său va depune tot efortul pentru a dezvolta relațiile bilaterale și implementarea unor proiecte concrete cu administrația Mioveniului.

În contextul preluării unei părți importante din Dacia de către compania chineză Geely, astfel de evenimente nu fac decât sa întărească relațiile economice dintre cele două țări, inclusiv între Argeș și China.

Grupul francez Renault și constructorul chinez Geely au agreat la începutul lunii noiembrie formarea unei companii noi, mixte, care va produce motoare pe combustie și tehnologii hibride pentru mărcile pe care le dețin. Uzina de motoare de la Mioveni va fi separată de Dacia și va fi integrată în noua societate.

Cele două grupuri vor deține fiecare câte 50% din acțiunile companiei. Aceasta va furniza motoare către Renault, Dacia, Geely, Lynk, Proton, dar și către Nissan și Mitsubishi, partenerii de alianță ai Renault. Societatea mixtă va avea 19.000 de angajați și un număr de 17 uzine și unități de cercetare-dezvoltare. Uzina de motoare de la Mioveni va avea o capacitate de producţie anuală combinată de peste 5 milioane de motoare cu ardere internă, hibride, plug-in hibride şi cutii de viteze şi va deveni furnizor pentru 130 de ţări şi teritorii.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.