primari argesGuvernul a alocat miercuri 6 octombrie peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale, o parte din sumă urmând să acopere şi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor. Numai că la alocarea banilor, premierul Cîţu a discriminat din nou Argeşul. Judeţul nostru a cerut 100 de milioane, însă a primit doar 15,3 milioane lei, de peste şase ori mai puţin decât ceruse. Iar Argeşul este de abia pe locul 33 pe ţară în ceea ce priveşte sumele alocate localităţilor. Cei mai mulţi bani – 71,4 milioane lei- au fost primiţi de judeţul Constanţa.

 

Şi în ceea ce priveşte sumele alocate localităţilor din Argeş, discriminarea Guvernului Cîţu este vizibilă din avion. Astfel, cei mai mulţi bani, un milion de lei, au fost primiţi de comuna Hârtieşti, condusă de primarul Cosmin Ştefan, un susţinător al lui Florin Cîţu. Spre comparaţie, oraşele Mioveni şi Costeşti au primit doar câte 100.000 de lei, adică de zece ori mai puţin decât comuna Hârtieşti. După Hârtieşti, în topul celor mai mari sume primite din Fondul de Rezervă se situează comunele Mioarele, Suseni, Uda şi Valea Danului, fiecare cu câte 700.000 de lei primiţi.

 

În total, două oraşe şi 74 de comune din judeţ au primit bani de la Guvern. Trebuie spus că 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 de lei.

 

Vă prezentăm în facsimil şi câţi bani a primit fiecare dintre cele 76 de localităţi din Argeş.

bani arges

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.