inundatiiA devenit din păcate o constantă nefericită ca Argeşul să fie ignorat de Guvern când este vorba de repartizarea banilor. Aşa s-a întâmplat în guvernările PSD, aşa se întâmplă şi cu Guvernul condus de Florin Cîţu. Miercuri 6 octombrie, la alocarea sumelor din Fondul de rezervă pentru proiectele locale, Argeşul a primit doar 15,3 milioane lei, deşi ceruse 100 de milioane, fiind tocmai pe locul 33 pe ţară privind sumele alocate. Deşi este unul dintre cele mai puternice judeţe din ţară, având o contribuţie foarte mare la PIB, Argeşul este dat la o parte de Florin Cîţu şi echipa sa. O abordare subiectivă şi nocivă a lui Florin Cîţu, care nu are nici cel mai mic dram de imparţialitate.

 

Iar ce este pur şi simplu revoltător este că Argeşul a fost complet ignorat luna trecută când a fost vorba de alocarea de bani pentru judeţele afectate de calamităţi naturale. Pe 17 septembrie a fost dată o Hotărâre de Guvern privind alocarea de sume din Fondul de Rezervă pentru localităţile afectate de calamităţi. În total, 24 de judeţe au primit bani de la Guvern. Iar Argeşul nu a primit nici măcar un leu, lipsind cu desăvârşire de pe listă. Asta deşi în judeţ sunt zeci de obiective afectate de calamităţi, de la drumuri până la poduri, şi care fără alocări de bani de la bugetul central se vor degrada şi mai mult.

Iar ignorarea completă a Argeşului de către Guvernul condus de Florin Cîţu este cu atât mai revoltătoare cu cât încă din luna august 12 localităţi din judeţ au cerut în total 4,09 milioane lei pentru repararea obiectivelor afectate de inundaţii, trimiţând la Guvern liste defalcate şi foarte bine documentate. Degeaba. Pentru Florin Cîţu Argeşul nu există.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.