tariceanu_pitesti.jpgPreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că partidul va merge cu liste proprii de candidați, dacă vor fi alegeri anticipate. Formula este valabilă atât pentru parlamentare, cât și pentru alegerile locale.

"Dacă vor fi alegeri anticipate, ALDE va candida singur, pe liste proprii. Am discutat acest lucru cu colegii mei, avem o capacitate organizatorică net mai bună decât în anul 2016, când am participat tot singuri şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Am văzut că au fost unele comentarii că am fi fost ajutaţi la vremea respectivă. Nu ştiu de cine am fi fost ajutaţi, cine putea să ne ajute, nu ştiu cum ar fi putut să ne ajute când am candidat singuri. PSD şi-a maximizat scorul, după cum ştiţi, şi noi am obţinut scorul prin propriile noastre eforturi. Şi în cazul alegerilor locale va fi aceeaşi formulă. Vă pot spune că suntem într-un proces de atragere de oameni de valoare care să candideze. În primul rând, facem selecţia din rândul propriilor noştri candidaţi, dar sunt şi organizaţii care în ultima perioadă ne-au făcut propuneri de oameni care să fie aduşi în partid, cooptaţi oameni care au o carte de vizită profesională, o experienţă, care să îi recomande pentru diferitele poziţii, fie la nivel local, fie la nivel parlamentar", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Tăriceanu consideră că pot exista anumite înţelegeri, la nivel local, pentru alcătuirea unor coaliţii cu scopul de a susţine anumiţi candidaţi.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.