bode_dacia.jpegMinistrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat luni că autostrada Piteşti-Sibiu se va realiza şi că va fi transmis un răspuns Comisiei Europene cu privire la clarificările solicitate. Bode spune că fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a lansat câteva "fumigene" în spaţiul public. Ministrul Transporturilor susține că nu se poate vorbi de o pierdere a finanțării europene, în condițiile în care aceasta nu a fost acordată. În plus, Bode spune că acordul de mediu pentru autostradă a fost obținut din 2018. Vă amintim că  actualul ministru al Transporturilor a efectuat în noiembrie o vizită la uzinele Dacia, unde a discutat cu reprezentanții companiei inclusiv despre autostrada Pitești-Sibiu.

"Autostrada Piteşti-Sibiu este un obiectiv major pentru Guvernul României, este o prioritate pentru noi şi acest obiectiv se va realiza. Nu poţi vorbi de suspendarea finanţării pe Sibiu - Piteşti când această finanţare încă nu a fost acordată pentru că s-a indus fals în opinia publică ideea că am pierdut finanţarea. Acest obiectiv are acord de mediu, acord de mediu eliberat în 2018.  Am primit solicitări, în vara anului 2019, din partea Comisiei Europene pentru a clarifica anumite aspecte legate de acordul de mediu. Din păcate, cei dinaintea noastră au tratat cu dispreţ solicitările Comisiei, mai exact nu le-au răspuns. Probabil în aroganţa specifică guvernării PSD au considerat că odată ce au emis un acord de mediu nu mai trebuie să răspundă niciunei solicitări a Comisiei", a declarat ministrul Lucian Bode.

 El a arătat că pe 21 decembrie anul trecut a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Mediului pentru analizarea solicitărilor venite din partea CE, iar pe 23 decembrie a ajuns scrisoarea din partea Comisiei, context în care au fost constituite grupuri de lucru. Lucian Bode a subliniat că România nu este singura ţară care a primit solicitări din partea Comisiei Europene pentru clarificări pe obiective de infrastructură mare.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro