adrian-miutescu-fd.jpgLa 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO, iar la 2 aprilie 2004 a avut loc ceremonia de arborare a drapelului României la sediul NATO, alături de cele ale altor șase state din regiunea Europei de Est – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia.
”Astăzi România este un pilon de stabilitate regională și un partener de nădejde al organizației nord-atlantice. Pentru România, apartenența la NATO reprezintă cea mai puternică garanție de securitate, iar țara noastră este, la rândul ei, un aliat care are o contribuţie esenţială la securitatea şi stabilitatea Alianţei.
La 20 ani de la aderarea României la NATO și după 25 luni de război la porțile României și la Marea Neagră, și deci ale flancului estic al Alianței, țării noastre i-au fost reconfirmate beneficiile, umbrela și garanțiile de securitate.
România găzduiește aproximativ 5.000 de militari americani și peste 1.000 de soldați aliați din Franța, Belgia, Olanda, Luxemburg, Portugalia sau Polonia.
România este în topul țărilor aliate ai căror cetățeni au cea mai mare încredere în NATO. Astfel, 82% dintre români ar vota ca România să rămână membru NATO, iar peste 80% susțin ca America și Europa să lucreze împreună pentru securitatea euro-atlantică.”, transmite deputatul de Argeș Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei la nivel național.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.