adrian-miutescu-fd.jpgDeputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, susține că partidul pe care îl reprezintă va începe o campanie națională de strângere de semnături pentru revizuirea Constituției României, cu scopul eliminării pensiilor speciale și introducerii principiului contributivității ca bază pentru calculul tuturor pensiilor.

“Este o decizie pe care a luat-o conducerea Forța Dreptei după votul controversat din Camera Deputaților, de luni, în care parlamentarii PSD și PNL au aprobat un proiect de lege care menține pensiile speciale pentru încă câteva decenii. Noi, parlamentarii Forța Dreptei, ne-am opus acestui proiect de lege.

Ne-am propus ca obiectiv până la sfârșitul anului să strângem numărul de semnături necesare, peste un milion, pentru inițierea revizuirii Constituției în sensul obligativității calculului pensiei pentru toate categoriile de angajați doar în baza principiului contributivității.

Pensiile speciale reprezintă un privilegiu și o formă gravă de discriminare a milioanelor de oameni care beneficiază de pensie calculată în baza principiului contributivității. Obiectivul Forța Dreptei este acela de a readuce litera și spiritul Constituției în legea care reglementează calculul pensiei cetățenilor români”- a declarat deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.