baniii.jpgMembrii executivi din consiliile de administraţie ale Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) şi Băncii Naţionale a României (BNR) şi-ar putea pierde indemnizaţiile, dacă un proiect de lege iniţiat de parlamentari USR va trece de votul Legislativului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de USR, valoarea anuală a indemnizaţiilor respective reprezintă echivalentul meselor calde pe care 500 de elevi le-ar putea avea în cursul anului şcolar şi ar duce la o economie anuală de 2.232.252 de lei pentru bugetul de stat.

 

Comunicatul de presă emis de USR arată că printre cei vizaţi de proiectul de lege se numără Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, ce are salariul lunar de 52.447 de lei (net), iar indemnizaţia pentru calitatea de membru în consiliul de administraţie al aceleiaşi instituţii de 22.706 lei, precum şi preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, care câştigă lunar 43.178 de lei (net), şi 19.665 de lei indemnizaţie pentru funcţia deţinută în consiliul de administraţie.

 

Referitor la ASF, 95% dintre salariaţii ASF, adică aproape 500 de oameni, primesc primă de performanţă şi de bonusurile respective beneficiază şi membrii Consiliului de Administraţie al Autorităţii, care atunci când negociază cu reprezentanţii angajaţilor contractul colectiv de muncă îşi negociază practic şi propriile venituri pe care urmează să le primească.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.