elena-lasconi-usr.jpgUSR a încheiat procesul intern pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare și anunță lansarea oficială a acestora vineri, 20 octombrie, la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), organizat în premieră la București.

Lista USR va fi deschisă de următorii candidați:

1. Elena Lasconi (primar Câmpulung Muscel)

2. Dan Barna (deputat, fost președinte USR)

3. Vlad Voiculescu (președinte USR București)

4. Vlad Botoș (actual eurodeputat)

5. Cristina Prună (deputat)

6. Radu Mihail (senator)

7. Corina Atanasiu (fost secretar de stat MIPE)

8. Adriana Cristian (consilier local Cluj-Napoca)

9. George Gima (fost director de cabinet al ministrului Justiției Stelian Ion)

10. Teodora Stoian (avocat, fost consilier în Ministerul Justiției)

11. Ramona Goga (consilier local Zalău)

12. Alina Gîrbea (președinte USR Benelux)

13. Geta Daniela Drăghici (medic primar obstetrică-ginecologie)

14. Alina Totti

15. Nicolae Mihai Șvab

16. Emilia Mateescu

17. Ion Belu

18. Gabriela Ferguson

19. Lucia Hang

20. Dan Adrian Pop

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Lista de candidați pentru europarlamentare este încă o dovadă că USR oferă României o alternativă onestă și profesionistă pe scena politică. Alegerile europarlamentare din iunie vor fi primul test electoral al anului 2024, iar rezultatul USR va fi pe măsura angajamentului nostru continuu pentru modernizarea și dezvoltarea României pe principii europene”, precizează, în context, președintele USR, Cătălin Drulă.

USR continuă negocierile pentru construirea unui pol de dreapta alături de partenerii de la Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei.

„România are nevoie de o a treia cale, care să adune forțele reformiste în lupta cu un bloc corupt PSD-PNL și cu extremismul AUR. Obiectivul negocierilor cu partenerii USR este de a propune o listă comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.