miutescuPreședintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a votat miercuri 9 iunie, împreună cu colegii liberali din Camera Deputaților, un proiect de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege, inițiat de deputatul liberal Gigel Știrbu, cu 166 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 92 de abţineri.

 

Conform proiectului de lege, ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare. Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei.  Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect, urmând ca actul normativ să fie transmis președintelui Iohannis pentru promulgare.

 

“Declararea Independenței de Stat este unul dintre cele mai importante evenimente din istoria națională și mă bucur că Partidul Național Liberal contribuie la restabilirea adevărului istoric. Am votat proiectul de lege inițiat de colegul parlamentar liberal Gigel Știrbu. Pe 10 mai 1877 a fost declarată Independenţa de Stat, prin votul Camerelor reunite, promulgarea de către domnitorul Carol I şi publicarea în Monitorul Oficial. Începea astfel Războiul de Independență al României. Celebrarea Zilei de 10 Mai a fost interzisă pentru prima dată în 1917 de ocupaţia germană, iar a doua oară de regimul comunist, după abdicarea forţată a Regelui Mihai din 1947. Odată cu instaurarea comunismului, sărbătoarea a fost ştearsă din calendar, deși timp de 81 de ani, 10 Mai a fost Ziua Naţională a României. Astăzi s-a făcut o reparație istorică”, a declarat președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.