mosteanuPiteștiul devine tot mai aglomerat pe zi ce trece. Și nu este de mirare. După cum spune Ionuţ Moşteanu, candidatul USR-PLUS la Primăria Piteşti, „Toate proiectele de așa-zisă dezvoltare a infrastructurii au fost gândite pompieristic, pentru a turna asfalt pe câte o stradă, fără a avea un plan integrat de dezvoltare a întregii infrastructuri din Pitești. Atunci când au extins câte o stradă, au uitat de pietoni și de trotuare. Atunci când flota de autobuze a fost puțin reînnoită, au uitat să creeze noi stații de autobuze și să dezvolte traseul, pentru a acoperi nevoile tuturor piteștenilor. Atunci când s-a construit câte o parcare în fața blocului, au uitat și de spațiile verzi. Traficul și modul în care a fost gândită întreaga infrastructură sunt o problemă reală. Titlurile de știri care ne anunță că „încă un pieton a fost lovit de mașini” în Pitești sunt o problemă care nu mai poate fi ignorată. Străzile fără trotuare sunt o problemă reală. Lipsa pistelor de bicicletă este o problemă reală”.

Ionuț Moșteanu vine cu o nouă viziune pentru dezvoltarea infrastructurii în orașul nostru. Are un plan şi o echipă de profesioniști alături.

Planul:

1. Continuarea înnoirii flotei de autobuze și dezvoltarea de noi rute.

Pentru a scăpa de aglomerația mașinilor, trebuie să avem un sistem de transport public bine dezvoltat. În acest moment Publitrans are doar 13 rute de autobuz, mulți dintre piteșteni nefiind conectați sau fiind supuși unui timp prea mare de așteptare pentru microbuze. O rețea dezvoltată de microbuze trebuie să fie coloana vertebrală a sistemului de transport public.

2. Reducem traficul.

Avem nevoie de măsuri aplicate pentru reducerea traficului: de la îmbunătățirea flotei de microbuze și dezvoltarea de noi rute, la modernizarea și crearea de noi piste de bicicletă, lărgirea și împrospătarea străzilor,măsuri care vor duce, pe termen mediu și lung, la scăderea numărului piteștenilor care folosesc mașina ca unic mijloc de transport. Însă trebuie să abordăm problema de acum. Să găsim soluții inteligente și de bun simț pentru a reduce din orele petrecute în trafic.

O analiză a tuturor intersecțiilor din oraș și remedierea celor cu probleme.

Montarea de semafoare inteligente pentru a controla mai bine traficul.

3. Trotuare în cartiere

Plimbările prin cartierele Piteștiului au devenit o continuă cursă cu obstacole. Au dispărut nu doar spațiile verzi din cartiere, ci și trotuarele. Avem nevoie în cadrul Primăriei Pitești de o comisie care să ocupe de identificarea tuturor trotuarelor care au o mărime mai mică de 1,5m și un plan integrat care să includă și finanțarea pentru lărgirea și modernizarea trotuarelor.

4. Pitești – un oraș pentru biciclete. Trebuie să creăm infrastructura necesară care să unească toate punctele importante ale orașului prin piste de bicicletă, astfel încât să devină un mijloc de transport folosit și apreciat de toți piteștenii.

5. Construcția de noi parcări subterane la Finanțe și Parcul 1907, ori parcări supraterane cu spații de recreere și locuri de joacă în fiecare cartier.

6. Implementarea parcărilor de biciclete la intrarea în instituțiile publice municipale. Trebuie să conducem cu exemple și să fim pregătiți pentru noi modele de mobilitate personală.

7. Un Plan Urbanistic General conceput cu profesioniști, după largi dezbateri, care va deveni „biblia orașului”

8. Modernizarea tuturor străzilor din oraș

Vom dezvolta un plan amplu de modernizare și asfaltare a drumurilor din oraș. Înainte de asta, trebuie să ne întâlnim cu reprezentanții din cartiere pentru a prioritiza străzile care să fie asfaltate primele.

9. Modernizarea sau mutarea micilor chioșcuri.

10. Toalete publice. Vom instala toalete publice în orașul nostru, moderne, igienice, prietenoase cu mediul și sigure, care să poată fi utilizate și de persoanele cu dizabilități.

11. Inventarierea mobilierului urban

Vom efectua un inventar corect al pubelelor și băncilor pentru a le instala corect în oraș. În prezent, pubelele sunt plasate la întâmplare și nu sunt utile pentru păstrarea unui oraș curat.

12. Crearea mai multor zone de recreere pentru animalele de companie

13. Piteștiul are nevoie de o dezvoltare responsabilă și inteligentă nu doar în centru, ci în toate cartierele.

14. Vom începe introducerea în subteran a cablurile electrice și de internet, așa cum de mult s-a întâmplat în orașele civilizate.

 

 

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvati Romania (parte a aliantei USR PLUS)

Realizat/Publicat de: Info Press Smart Top SRL

Cod de identificare mandatar financiar : 21200251

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro