alina baciuAşa cum v-am informat, Anca Alina Baciu, fiica primarului Virgil Baciu, va candida la Primăria Corbi din partea PMP. O provocare mare, având în vedere faptul că tatăl său a reuşit în cei opt ani de mandat să facă din comuna Corbi una dintre cele mai dinamice şi dezvoltate comune din Argeş şi din România.

În exclusivitate pentru Financiarpress.ro, Anca Alina Baciu ne-a vorbit despre planurile şi proiectele sale pentru Primăria Corbi. Şi am avut plăcuta surpriză să descoperim o tânără cu un discurs coerent, cu o minte foarte mobilă şi cu proiecte importante şi foarte viabile.

Iată ce ne-a declarat Anca Alina Baciu:

„Am ales să candidez la Primăria Corbi deoarece cred că sunt singura persoană care ar putea să continue ceea ce tata a început, pentru că sunt sigură, pentru că sunt tânără şi pot înţelege problemele tinerilor, pentru că am deja o experienţă de câţiva ani în management. Cu siguranţă voi continua toate proiectele începute de tata. Îmi doresc să fac şi un proiect prin care tinerii din comună să primească sprijin pentru începerea unor afaceri realizate cu fonduri europene. Mi-aş dori să fie actualizat şi modificat site-ul Primăriei Corbi din mai multe motive. Primul ar fi acela de a uşura munca oamenilor în sensul în care aceştia să poată depune diferite acte online. Pe site ar putea fi afişate şi toate actele ce trebuie depuse pentru diferite solicitări. Am proiecte şi pentru încurajarea tinerilor fermieri din Corbi, cum ar fi realizarea unei stâne sau ferme turistice. Graţie acestora, ar fi promovate şi serviciile şi produsele locale, precum şi comuna. Consider că ar trebui realizate şi cursuri de e-learning pentru profesorii din comună, pentru ca aceştia să îi poată învăţa pe copii la rândul lor”.

Anca Alina Baciu ne-a detaliat şi proiectele începute de tatăl său, proiecte pe care consideră că le va termina cu siguranţă:

• canalizare Corbi si Jgheaburi, racordare la canalizare;

• proiecte de asfaltare;

•proiecte care sunt deja semnate cu CNI şi sunt finanţate de aceasta. Proiecte ce încep în toamnă: amenajarea unei văi şi a două strazi adiacente acestei văi, sat Stăneşti cătun Pârâiesşti;

• Terminarea lucrarilor la terenul de sport din Corbi;

• Terminarea lucrarilor la amenajarea drumurilor agricole;

• Finalizarea documentaţiei şi depunerea acesteia pentru finanţarea reţelei de distribuţie cu gaz in comuna Corbi

• Pregătirea şi depunerea documentaţiei pentru modernizare şi asfaltare a 10 km de drumuri comunale în satele Corbi şi Jgheaburi;

* Continuarea proiectului  sprijin material pentru creşterea natalităţii, prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor scolare :

-1000 lei pentru fiecare naştere;

-100 lei pentru fiecare copil fără absenţe pe lună;

- Premierea în bani a copiilor cu rezultate foarte bune la şcoală;

Anca Alina Baciu şi-a luat licenţa în Business şi Turism la ASE Bucureşti în 2018, iar în acest an şi-a luat masterul în Management Turistic şi Comerţ.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.