manastire

Acum peste trei luni, în comuna Vlădești au început lucrările la mănăstirea închinată Sfântului Neagoe Basarab și va avea program liturgic ca la Muntele Athos. Iar ritmul lucrărilor avansează într-un ritm foarte bun. Temelia este finalizată în mare procent, iar până la finalul acestei săptămâni vor începe lucrările de zidărie, după cum au precizat pentru FinanciarPress.ro reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Dacă finanțarea necesară va fi asigurată, lucrările vor fi terminate până în decembrie 2025.

Mănăstirea va fi realizată în stil brâncovenesc combinat cu cel athonit. Paraclisul viitoarei mănăstiri a fost finalizat în decembrie 2023 și are hramurile Sfântului Neagoe Basarab și Sfintei Teofana Basarab.

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a sfințit în mai 2023 piatra de temelie a mănăstirii închinate Sfântului Neagoe Basarab care se construiește la Vlădești.

Aceasta va fi înconjurată de un corp de clădiri în formă de patrulater ce va include o bibliotecă, birouri, bucătărie, sală de mese şi mai multe anexe. A doua incintă, în interior, rezervată doar călugărilor, va avea zeci de chilii în prima etapă. Cei care vor să devină călugări la viitoarea mănăstire de la Vlădești vor face un stadiu de formare duhovnicească de un an la Chilia „Buna Vestire” a Schitului Lacu de la Sfântul Munte Athos.

Cei care doresc să fie ctitori la prima mănăstire cu rânduială athonită din țara noastră, pot susține construcția în mai multe modalități.

Prima opțiune ar fi prin virament bancar:

 

SCHITUL SFÂNTUL NEAGOE-VODĂ BASARAB

RO12RNCB0022173805230001

RNCBROBU – Ron

SCHITUL SFÂNTUL NEAGOE-VODĂ BASARAB

RO28RNCB0022173805230004

RNCBROBU - Euro

 

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

 

Celelalte opțiuni sunt prin completarea formularului 230 ori a formularului D177, sau prin donații online pe donorbox.org.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.