rapsodiaRapsodia Păstorească - eveniment-simbol pentru Corbi, comuna cu peisaje superbe, oameni minunați și cu tradiţie de secole în creşterea oilor, a ajuns duminică 26 mai la cea de-a 52-a ediție. Evenimentul a început dimineața cu vizitarea Muzeului comunei Corbi, urmat de Parada cântecului, dansului și portului popular, susținută de ansambluri cu specific păstoresc din Argeș, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Olt și din Republica Moldova. Mii de oameni, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare autentice, inclusiv sute de copii, au participat sau asistat la eveniment. La paradă au participat și zeci de călăreți, costumați de asemenea în ținute tradiționale.

Iar primărița Anca Baciu a demonstrat din nou, prin implicarea totală în organizarea Rapsodiei Păstorești, că este o susținătoare cu fapta a tradițiilor de la Corbi. Nu trebuie să uităm un alt detaliu foarte important: Rapsodia Păstorească a căpătat anvergura națională în perioada în care Virgil Baciu a fost primarul comunei Corbi.

Anca Baciu a primit o Diplomă de Onoare de la Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, pentru organizarea celei de-a 52-a ediții a Rapsodiei Păstorești.

Alături de Adrian Bughiu, la evenimentul de la Corbi au fost prezenți numeroși oficiali, în frunte cu Alina Gorghiu – ministra Justiției și parlamentarii Cristina Stocheci, Remus Mihalcea, Nicolae Pavelescu și Adrian Miuțescu.

După parada din centrul comunei Corbi a urmat deplasarea în zona mirifică ”La Chilii”, acolo unde au fost premiați participanții care dețin cele mai frumoase animale, premiere efectuată de către Asociația Corbii de Piatră.

Rapsodia Păstorească, un eveniment superb de ținut minte pe termen lung, s-a încheiat seara târziu cu o petrecere populară susținută de formațiile participante. Invitat special la spectacol a fost cunoscutul artist Doinel Hândorean.

rapsodia 03

rapsodia 04

rapsodia 05

rapsodia 07

rapsodia 08

rapsodia 10

 

rapsodia 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.