biserica_micesti_2.jpgParohia „Intrarea Domnului în Ierusalim”, „Adormirea Maicii Domnului”, și „Sfântul Ioan Rusul” din satul Micești, județul Argeș, vă invită luni, 27 mai, la ora 9:00, la slujba de hram, care va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, însoțit de un sobor de diaconi și preoți.

Însă, cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la sfințirea bisericii acestei parohii, în această zi va fi lansat și un volum monografic aniversar scris de către preotul Florin Păcioianu, cel care împreună cu familia sa au contribuit în mod semnificativ la reabilitarea acestei biserici aflată în categoria monumentelor istorice.

Biserica parohiei Micești  a fost construită în anul 1844 cu osteneala și cheltuiala credincioșilor din localitate și a preotului Barbu Bîrzotescu, iar între anii 1928-1986 au fost executate diferite lucrări de restaurare.

În anul 2018 acest impresionant locaș de cult a fost resfințit, după ample lucrări de reabilitare și înfrumusețare, lucrări ce au fost susținute din punct de vedere financiar în mare parte de către familia preotului Păcioaianu.

Nu de mult timp, chiar în Vinerea Mare din acest an, arhidiaconul Mihail Bucă, coordonatorul Grupului Psaltic „Tronos” asemăna curtea acestei biserici, atunci când a susținut în acest loc concertul de muzică psaltică și pricesne,  cu Grădina Ghetsimani, aceasta beneficiind de o amenajare extraordinar de încântătoare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.